Jawel, hier is mijn 1e blog in het nieuwe jaar

Na een lange winterstop met hectische feestdagen en de begin drukte in januari is hier mijn eerste blog van het nieuwe jaar 2018. De eerste week van januari zaten we in een fraai aangelegd park in Overijssel in een 6 persoons villa. De meeste van de vrijstaande huizen daar lagen om een plas heen en ook tussen veel slootjes. het was een heel waterrijk park. Het was leuk als verwende Ithaka bewoners om te kijken hoe deze villa's geplaatst zijn aan het water. Er was genoeg te beleven en te doen op het park. We zaten dichtbij de Vecht en het bos. Meteen bij aankomst zag ik mijn vriendjes de koolmees en pimpelmees, roodborstje en merel al. Wat 2 meesbolletjes en dagelijks croissant snippers en broodkruimels al niet doen.

 

De week was omgevlogen en eenmaal thuis in ons eigen resort zagen we dat de storm hier ook behoorlijk had huisgehouden. Ons terras lag vol met omgewaaide spulletjes. Toen kwam er een speciale stadsreiniging auto om de gedumpte kerstbomen mee te nemen. Gelukkig nog net voor de volgende storm die weer over Poort trok.

 

We maken momenteel niet een echte winter mee. De drie weken die we nu hebben gehad waren veelal zacht, grijs, mistig met regen en steeds maar weer stormachtig weer. In tegenstelling tot in de Alpen, want daar liggen bergen met sneeuw. Laten ze een klein beetje hierheen sturen, of helemaal niet, maar dit kwakkelweer is ook niet alles.

Door de wisselvalligheid gaat het weer de afgelopen tijd van warm naar koud. De grote hoeveelheid sneeuw die we eenmalig in begin december hadden was na twee dagen weg. Dat gaf wel gave plaatjes van de tuin- en zwemvijver. Verder is Ithaka ondergedompeld in de winterslaap en de bewoners blijven lekker binnen. Kachel en TV aan en een goed boek en verder zie je weinig bewoners buiten.

 

Misschien komt de vorstperiode nog terug, zo niet dan mag het wat mij betreft snel warmer en voorjaar worden. Zon erbij en met je stoel tegen de pui aanzitten. Je dorre blaadjes wegbezemen, de eerste voorjaarsbloemen bekijken, weer lieve buurmeisjes begroeten en een praatje maken met de buren. Leuk vooruitzicht toch, zien jullie dit al voor je nu ik dit zo schrijf? Het gaat echt wel weer goed komen maar geduld is een schone zaak, de donkere dagen worden al weer lichter en langer. De vogels kwetteren er al op los op ons terras en zelfs de merel hebben we al weer horen zingen. Is dit dan toch een voorteken van het voorjaar?

Zoals jullie lezen, wij kunnen heel veel over de vogels en het weer schrijven en praten, dat blijft voor ons iedere dag weer boeiend.

Deze week wordt het warmterecord verbroken met 15 graden! Dus wat willen we nog meer?

 

Aanstaand weekend hebben we ons opgegeven om mee te doen met de Nationale Tuinvogeltelling

We verbazen ons over hoeveel vogeltjes we iedere dag zien in onze tuin rondom ons terras. Maar let wel, we moeten niet vergeten dat we die rare grote vogel boven het zwembad ook meetellen. Alleen hoe gaan we hem noemen? In ieder geval lijkt het net echt, op het eerste gezicht zie je er zo een echte roofvogel in. De schrikvogel zoals het verkocht wordt, is heel functioneel. We hebben zelden nog eenden gezien en voor straks belangrijk in het voorjaar als de vogels weer willen gaan broeden.

Elk jaar zien we er weer meer en ook nieuwe soorten die we nog niet gezien hadden. Dus Ithaka trekt echt wel aan. We zijn weer benieuwd wat het dit jaar gaat brengen aan allerlei soorten dieren.

Van vlinders tot insecten, tot weer nieuwe vogels, we gaan het zien ... en ik beloof jullie ik zal het zeker met jullie delen in mijn blog.