De lenteblog

Toen ik mijn vorige blog schreef, was het nog volop winterweer, of er nooit een einde aan kwam, maar vanaf 1 april, het was geen grap, zette de lente echt door en de maand april doet wat hij wil.. die maakte alles goed.  De eerste week van april verbleven wij in Egmond aan zee, dit keer zaten we in een chalet in de duinen. De dagen waren qua weer wisselend, het was nog niet zo warm. Toch zaten er hele goede tussen met weinig wind en veel zon, dus kortom strandweer. Met van die hele mooie Hollandse blauwe luchten met van die grote wolken. Het was ook prima weer om de schitterende bollenvelden te bezoeken.  Het leek wel een schilderij!

Eenmaal thuis zagen we dat het gras en alle vijverplanten flink gegroeid waren, en zo mooi groen hebben we het in jaren niet gezien. Door de stijging van de temperatuur in deze maand is alles in de tuin flink aan het uitkomen, de haagbeukjes om onze terrassen heen zijn al weer vol met allerlei kleuren groene bladeren. Zoals ook de bomen die we werkelijk per dag zien veranderen. 

Ithaka leeft weer helemaal op en de mannen worden volop aan het werk gezet om met de hoge drukspuit alle tegels van het terras schoon te spuiten. Daarnaast zijn de eerste zwemmers ook al gesignaleerd. Wel nog berekoud, maar als je aan een zwemmer vraagt wat hij of zij er van vindt, dan zeggen de meeste toch; als je eenmaal door bent geeft het een kik, en 't is heerlijk!

We hebben ook vrijwilligers bezig gezien op de galerij, petje af voor het opknappen van de bloembakken, het ziet er weer verzorgd en keurig uit. De mannen van Hoveniersbedrijf Van Ginkel zijn weer begonnen met het onderhoud van de zwemvijver, en we zien buurman Frans ook dagelijks bezig met de zwemvijver. Top hoor!

 

Dank aan al onze vrijwilligers, zonder deze actieve mensen is het zwembad niet schoon om in te zwemmen en de tuin echt niet zo mooi.

Ook was er groot nieuws in Ithaka! In de afgelopen maanden zijn er twee jongetjes geboren en we hebben de trotse ouders en grootouders met hun kind/ kleinkind gezien. Mooi nieuw leven! De andere kindertjes worden steeds groter en lopen aan de hand van hun ouders door de tuin.

Eén van onze bewoners van het Hoofdgebouw heeft zelf tomaten- en komkommerplantjes gekweekt, op een prachtige zonnige dag met 25 graden is ze die in een mum van tijd kwijtgeraakt aan een stel mede bewoners, iedereen was er heel blij mee, wie wil er nou niet een echte Ithaka-tijgertomaat met zwarte vlekken?!!

Afgelopen Koningsdag op 27 april, waren de weergoden ons gelukkig nog gunstig gestemd. 
Maar aan het eind van deze maand was het weer even gedaan met het stabiele weer. Het was voornamelijk regenachtig, maar ook dat moeten we positief zien,want het was te droog.  Volgens de mensen van de KNMI is het juist heel goed en groeizaam weer voor de natuur.


Afgelopen zondag deed zijn naam geen eer aan, omdat er zoveel neerslag viel, maar wat hadden we geluk dat er daarom een grote Zilverreiger bij het zwembad  te zien was, uniek. We zijn benieuwd wat mei ons weer brengt, nu de lente echt is begonnen. Dus ik zou zo zeggen, kom maar op zomer!
Hupsakee korte broek aan, melkflessen bruinen, ligbedje op het gras, en weer een kleurtje krijgen.