Onderhoud 23, 24 en 25 oktober

De bomen zijn volgens onderstaande snoeimethodes gesnoeid. Hiermee is de doorkijk onder de bomen beter geworden. Dood hout is uit de bomen verwijderd.

De beukenhagen aan de terrassen zullen daar waar nodig worden vervangen. In het voorjaar zullen er 275 nieuwe planten worden neergezet ter vervanging van dode of slechte exemplaren.

 

Zaailingen van de acacia's zijn verwijderd omdat deze vanuit de grond groeien en de doorkijk onder de bomen door belemmerd. Daarnaast groeien deze zaailingen wild en hebben scherpe doornen.

 

Op de plek van de verwijderde zaailingen (aan de kant van de AED) wordt een extra Albazia geplant. Uit beide Albizia's die vorige jaar zijn geplant is het dode hout gesnoeid en de bamboe geleiding verwijderd. De Albizia die het dit jaar niet zo goed gedaan heeft wordt niet verwijderd met de hoop dat hij alsnog zal aanslaan.

 

De tuin is weer gemaaid en de drie proefstukken zijn gemaakt. Lees hier voor meer informatie.

Doel van het snoeien

Het doel van het snoeien op dit moment is het behoud van de bestaande bomen en de natuurlijk vorm van de bomen.

 

De wens van de bewoners is dat deze niet te dicht worden. Luchtige kroon en takken niet te laag zodat licht en zon op de terrassen kunnen komen.

Onze bomen en bijpassende snoeimethode

  1. Robinia pseudoacacia staat voornamelijk op de buitenring het dichtst tegen de huizen aan. Snoeimethode: Opsnoeien (onderste takken weg). Onderhoud snoei als nodig (dood hout verwijderen.) In de kruin snoeien geeft wondschot (zie foto). Op die plekken gaat verticale wildgroei van takken ontstaan waardoor de vorm van de boom wordt aangetast.
  2. Gleditia Triacanthos een meerstammige boom. Opsnoeien als nodig. In de kruin snoeien geeft wondschot (zie onder 1).
  3. Albizia oftewel de Perzische slaapboom. Opsnoeien en/of Begeleidings snoei als nodig zodat de kroon in stand blijf. Verder snoei is daarna daarom niet nodig.
  4. Robinia Margarettha rouge. Snoei als bij 1. Deze boom zal de vervanging zijn van de boom die tijdens de storm in het najaar verwijderd moest worden.

Verticale groei door wondschot

Buitenste bomenring Robinia Pseudoacacia