Als je haar maar goed zit

Als je haar maar goed zit, niet dus... 2 weken geleden riep ik al dat ik echt naar de kapper moest! Maar op het moment dat ik echt wilde gaan was er geen enkele plek meer, en dan bedoel ik bij onze Kapsalon Betty Boop in het hoofdgebouw van Ithaka. Daar ben ik al jaren vaste klant. Ik probeerde van de week opnieuw een afspraak te maken en ik had mazzel, Niels had nog een plekje vrij! Eenmaal in de stoel vroeg ik aan hem of ik foto's mocht maken van hem en mijzelf
voor onze nieuwe website www.onsithaka.com . Hij vond het prima.

Niels heeft maar een half woord nodig, hij kent mijn wensen voor mijn moeilijke haar. En ik ben zelf ook niet de gemakkelijkste klant. Je hoort mij constant zeggen; dit liever niet, dat mag wel wat voller van boven, nee echt een heel klein beetje van mijn pony eraf en zeker niet te kort bij mijn oren en doe dat matje in mijn nek maar weg .. Kortom Niels luistert goed en ik vind het knap van hem dat hij nog wat met dat steile sluike haar van mij kan doen en met al mijn pretenties toch mijn haar goed kan knippen!
 
Mijn haren verven doe ik meestal zelf. Eén keer ging het helemaal mis en ben ik in paniek hollend met mijn sloffen nog aan zo de hoek om gerend en kon nog net voor sluitingstijd geholpen worden. Ik riep ten volle overstaande met andere klanten nog in de zaak ''Helup, kan je ajb nog wat aan mijn Kanariegele haren doen...nou dat zagen ze ook wel!!... Het geluk wil dat  ik tussendoor geholpen kon worden door een stagiaire die een ontkleuring shampoo in mijn haren deed... Eind goed al goed.
 
Terug naar mijn verhaal, na mijn bezoek aan Niels reed ik fris en fruitig met een korte coup naar de Homerusmarkt bij Achmed Pappa om wat vlees en groente te kopen. Hij herkende mij bijna niet : hey je bent naar de kapper geweest, wat zit je haar goed! haha. Eenmaal terug thuis ging de telefoon, ja hoor mijn moeder: ben je al naar de kapper geweest, want je haar zat van de week wel erg rommelig. Ja Moes en je krijgt de groeten van Niels en Achmed. Wat ben ik toch blij als Ithaka bewoner met deze winkeliers in de buurt.