heemtuin- en zwemvijver nieuws

Wil je mee helpen met één van de klussen in het zwembad Geef je dan op bij Frans Hensbergen.

Wij horen graag wie wil helpen


01-09-2020

Bijjenhotel

 

In oktober 2020 zal er een bijenhotel worden geplaatst in onze binnentuin. Lees  hier het hele verhaal.

 

 

 

Nieuwsupdate Oktober 2020


Klik op deze link om de nieuwsupdate te downloaden

schouw heemtuin 30 mei 2018

Het doel van de schouw was om te bekijken hoe de proefvlakken het op dit moment doen. Daarnaast hebben we een rondje gemaakt door de hele tuin en diverse aandachtspunten besproken.

 

Lees hier het volledige verslag.

06-05-2018


meting water zwemvijver

Vorige week is de kwaliteit van het water van de zwemvijver gemeten. De uitslagen waren allemaal goed. Voor de belangstellenden. We hebben VP&A verzocht om de rapporten op de portal van de Beheervereniging te plaatsen. Zie voor de link de homepage. Let op! Het kan wel een paar dagen duren voordat deze erop staan.

05-06-2018


PRoefvlakken

Op 30 mei rond 11.00 uur zal Van Ginkel komen om de proefvlakken te bekijken en tussentijds te evalueren. Iedereen die mee wil lopen is welkom.

22-05-2018


snoei beukenhaag

Op 18 mei zullen de beukenhagen worden gesnoeid. Zorg er voor dat alles wat tegen of tussen de beukenhaag staat wordt verwijderd.

Wordt het warm weer zorg er dan voor dat de beukenhaag water krijgt. Hiervoor kan je gebruik maken van de slangen die tijdens de warme periode gebruikt worden voor het water geven van de bomen. De coördinatie van het gebruik van de slangen gaat via Yvonne Siliakus.

04-05-2018


Tuinbank in gebruik

De tuinbank is geleverd en inmiddels in gebruik. Door het grote wiel kan de tuinbank door de tuin verplaatst worden.

04-05-2018


Tuinbank besteld

De tuinbank is besteld op 8 april en meteen is er opdracht gegeven om de betaling te doen. Helaas is dit bij VP&A blijven liggen waardoor de betaling pas deze week is gedaan.

 

De bank zal na betaling worden geleverd. Is er een vrijwilliger die deze in elkaar wil zetten? Je kan je melden bij de Tuin- en zwemvijvercommissie.

27-04-2018


Voorbereiding nieuwe seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer begonnen. De pompen staan weer te draaien om het water schoon te houden.  Nieuwe borden zijn geplaatst om bewoners en bezoekers erop te wijzen dat duiken niet is toegestaan. Maar ook het lopen op de randen van het zwembad niet. Zo waarborgen we met zijn alles een veilig gebruik van de zwemvijver.
Ook nieuwe "eksters " neergezet om te voorkomen dat de eenden ons blijven bezoeken. Veel plezier dit jaar in de tuin- en zwemvijver.


De proefvlakken slaan langzaam aan. Er is overleg geweest met Van Ginkel en de verwachting is, gezien het gezaaide mengsel dat met een paar weken er mooie planten zullen opkomen.

18-04-2018


één mol gevangen

Één zwaluw maakt nog geen zomer.

Maar we hebben een flinke mol gevangen. Hiermee kunnen we niet garanderen dat we ook definitief van de molshopen af zijn. Maar het is een goed begin.


gladde steiger

Vermijd met nat weer de steiger. Hij is dan heel erg glad. Maar gelukkig hebben we een goed alternatief om aan de overkant te komen. Loop liever achter de zwemvijver langs.


update mollen

De mollen laten zich niet vangen. Dat is altijd moeilijk in de winter omdat ze dan diep in grond zitten. Maar we geven niet op. Vandaag zijn er extra klemmen neergezet.

In de mollengangen bij het terras zijn klemmen geplaatst. Let op! Dat je er niet op stapt. Dan gaan ze af. De klemmen zijn voor de veiligheid gemarkeerd met rood/wit tape.


Zaai proefvlakken

Woensdag 30 januari komt Van Ginkel de proefvlakken bij zaaien. In het najaar van 2017 is er een wit mengsel gezaaid.

Bekijk hier de foto's van het zaaigoed.


Molshopen: niet aankomen

Om de paar dagen worden de molshopen nagekeken. Zo nodig extra klemmen gezet. Maar let op!

Doe zelf niets aan de molshopen. Bij de waterkant zijn er nieuwe bij gekomen. Maar helaas is het niet gelukt om de klemmen te plaatsen.  Trap de molshopen niet in. Laat ze niet vol lopen met water. Als de gangen zijn ingestort kunnen de klemmen niet gezet worden.


mollen bestrijden

Zoals afgesproken hebben we geprobeerd de mollen te bestrijden met een diervriendelijke methode. Helaas hebben we deze week geconstateerd dat dit niet heeft geleid tot het gewenste resultaat. Daarom hebben we een externe partij ingeschakeld. Er zijn klemmen geplaatst om verdere problemen in de heemtuin en de terrassen te voorkomen.


vraag over tuin of zwemvijver?

Heb je een vraag over de de tuin of zwemvijver? Mail dan nooit naar iemand persoonlijk.

Vragen kan je per e-mail sturen naar:


Mollenverdrijvers geplaatst

Vorige week heeft Frans Hensbergen de mollenverdrijvers geplaatst in de tuin.  Deze geven ultrasoon geluid en trillingen en deze verdrijven de mollen en woelmuizen.

 

Meer weten over de mol. Bezoek dan dit Wikipedia artikel.


heerlijk avondje in ithaka

Ieder jaar als december begint Denken we allemaal aan de Sint en uiteraard ook aan die grappige Piet, wat voor kleur dan ook, die twee vergeten we niet!

Lees de blog van Simone de Keyzer.


Eenden en mollen

Sinds twee weken hangt er een "raaf" boven de zwemvijver met goed resultaat. Geen eenden meer te zien. Daarnaast hebben we mollenverdrijvers aangeschaft. Deze zullen in de week van 4 december geplaatst worden.


op naar de decembermaand !

Ruim een week geleden hebben we hier genoten van de Sint-Maarten viering, al heb ik begrepen dat dit niet voor iedereen zo plezierig is geweest. Er kwamen namelijk bij veel Ithaka-bewoners geen kinderen aan de deur.

Lees de blog van Simone de Keyzer.


planten Beukenhaag en boom

In tegenstelling tot eerder bericht zullen op 29 en/of 30 november de nieuwe beukenhaagjes en de nieuwe boom geplant in de tuin. Bekijk hier het onderhoudsschema


Wat zie ik nou?

Vorig jaar heeft Simone al een specht gezien in de tuin maar was net niet op tijd met haar camera. Maar dit jaar zag Marga Bosman deze specht. Ze pakte vlug haar telefoon om er een foto van te maken. Ja, het is echt waar ook spechten genieten van de heemtuin.


Sint-maarten

Toen ik van de week met mijn blog begon, had ik wel minstens vier onderwerpen waar ik over kon schrijven. Ik kon geen keus maken, dus haha, maakte ik 4 lootjes net als met Sinterklaas, om het makkelijker te maken voor mijzelf. Ik trok het woord Sint-Maarten eruit, dát kon geen toeval zijn.

Lees de blog van Simone de Keyzer.


blog "als je haar maar goed zit"

Als je haar maar goed zit, niet dus... 2 weken geleden riep ik al dat ik echt naar de kapper moest !

Lees de blog van Simone de Keyzer.

 


" Moghuh Ithaka bewoners." Wat is er aan de hand?

Lees de blog van Simone de Keyzer.

Inloggen VP&A

Het is nu mogelijk om via de homepage van deze site in te loggen op de website van VP&A. Hier vind je de officiële stukken van de Beheervereniging Ithaka en de VVE waar je bent aangesloten. Hiervoor heb je wel je eigen inloggegevens nodig.

 


Blog simone "Moguh Ithaka bewoners"

Maandagmorgen 23 oktober 2017 om 07.30 uur hoorde ik de maaimachine in de tuin......

Lees de blog van Simone de Keyzer.

 


Winterbeurt 23, 24 en 25 oktober 2017

Wat is er tijdens de winterbeurt allemaal gedaan?

Robinia Margarettha rouge


Onderhoud heemtuin

Er is eerder begonnen met het grote onderhoud van de heemtuin. Alles wordt gemaaid op 23 oktober en 24 oktober zullen er nog meer werkzaamheden worden afgemaakt. Ook zal dan het snoeiplan voor de bomen besproken worden.
aed naast steiger zwemvijver

Naast de steiger van de zwemvijver is een AED geplaatst. Wat moet je doen bij een hartstilstand?


bezoek burgemeester

De nieuwe burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft op 8 juli 2016 een bezoek gebracht aan Ithaka. Hij was onder de indruk van de schoonheid van het complex en heeft beloofd op later tijdstip nog een keer terug te komen.